Alles is haken vest blauw

Alles is haken-vest blauw

alles-is-haken-vest blauw
het jurkje van Froy & Dind komt bij www.38desses.nl en de panty… ik was daar op slag verliefd op! Zoete kersjes van Margot:) ook van 38dresses

 

Een tijdje geleden liet ik hem al zien tijdens de Handwerkbeurs in Zwolle en was overweldigd door de reacties.

Ik maakte deze variant op het Alles-is-haken-vest uit het boek en jullie krijgen van mij de aanvullende beschrijving van het vest.

De basis vind je in het boek.

(Dat je onder andere bij mij, gesigneerd, kunt bestellen)

blauw vest

 

De gratis variant vind je hier: vest variant promotie website

vest 3

 

Wil je het vest liever samen maken? Dat kan! Ik geef regelmatig workshops op verschillende lokaties. Lees hier voor meer info hierover.

 

Veel plezier en ik ben benieuwd naar jullie creaties!

-xxx- Saskia

Comments (26)
Ingrid Demeij
- 1 juni 2016 at 10:29 Beantwoord

Zou zo graag de volledige uitleg krijgen, maar zoals ik al vroeger vermeldde kan ik dat weeral niet pinnen . Hoe komt dat toch??
Groetjes,
Ingrid

Je hebt héééél mooooooooooiiie ideeën!!

- 1 juni 2016 at 13:39 Beantwoord

raar he, ik ben ook niet super super handig hoor met alle digitale mogelijkheden, misschien iemand in je buurt die ernaar kan kijken?
ik zal zelf ook eens proberen te pinnen.
groetjes Saskia

Pia
- 1 juni 2016 at 11:28 Beantwoord

Hoi Saskia

Ik wacht met smart op de postbode, ben heeeel nieuwsgierig hoor, ik vind de buiten kant van het boek al zo mooi.
Maar even vraag: staat het hele patroon van het vest in het boek?
Enne… is het moeilijk? ik haak tot nu meestal omslag doeken,sjaals of tassen een kledingstuk is nieuw voor mij.
Maar ik vind het zo mooi, ik kan niet wachten.
Oeps, nog gefeliciteerd met je boek.

Groetjes Pia (Mirabel)

- 1 juni 2016 at 13:40 Beantwoord

tot voor dit vest heb ik ook nog nooit 1 kledingstuk gehaakt of gemaakt! En ik heb er nu een stuk of 5, ik sta nog steeds verbaasd dat het steeds klopt 🙂 volgens mij kun je dit. Je haakt en past tegelijk en je hoeft ook geen rekening te houden met panden (voorpand, achterpand enzo) en je meerdert maar 1 keer, de rest gaat vanzelf. overtuigd :D?

Jolanda Lensen
- 1 juni 2016 at 20:46 Beantwoord

Wouw, mooi ook leuk met het rosé biesje!

- 2 juni 2016 at 13:05 Beantwoord

dank je wel

Saskia
- 2 juni 2016 at 12:41 Beantwoord

Hi Saskia,

Ik wil graag het vest maken, vind hem erg leuk!!
Maar vraag mij af, in het inkijkexemplaar staat dat het vest maat M/L is, staat er ook bij uitgelegd hoe ik daar een maat S van kan maken?

Groetjes Saskia

- 2 juni 2016 at 13:05 Beantwoord

hoi Saskia,
als je de omtrek van je hoofd aanhoudt, dan past de maat zich in de meeste gevallen aan. Bij je schouders kun je zien of het gaat passen.
groetjes Saskia

- 2 juni 2016 at 14:02 Beantwoord

Wat ontzettend leuk, een vest gehaakt, hihi..is dat moeilijk? (bloos)
Dat lijkt me zo gaaf, ik naai zo nu en dan m`n eigen kleding, maar haken lijkt me ook leuk! 🙂

Lieve-Groetjes,
Verie

- 7 juni 2016 at 15:43 Beantwoord

hoi verie,
het vest is volgens mij echt niet moeilijk, maarja, dat is natuurlijk voor iedereen anders!
groetjes saskia

Ingrid
- 7 juni 2016 at 15:27 Beantwoord

Hoi Saskia,

Ik heb een vraag over het gebruikte garen. In het boek gebruik je 15 bollen SMC Originals Wool 125. Hier zit in totaal 15×125 meter op en dat is 1875 meter. Bij deze variant haak je 2 bollen samen. De Alpaca Uni heeft 167 meter per bol en met 7 bollen kom ik op 1169 meter. Met de Alpaca Silk kom ik op 8x140m= 1120 meter. Omdat je samen haakt, kun je max 1120 meter haken. Je hebt hier dus veel minder meters gebruikt, maar het vest is even groot. Klopt dit wel of haakt deze variant zoveel losser dat je veel minder garen nodig bent? Of lees ik ergens overheen ;-).

Groetjes Ingrid

- 7 juni 2016 at 15:42 Beantwoord

Hoi Ingrid, dat klopt! Het blauwe vest is heel luchtig, het rode veel compacter.
groetjes saskia

Marieke
- 15 juni 2016 at 14:14 Beantwoord

Hoi Saskia,

Ik was afgelopen zaterdag met mijn dochter van tien bij studio Sier en heb me opgegeven voor de workshop in september bij studio sier. Nu vroeg ik mij af zou ik dat vest dan ook kunnen maken in maat 158 en wat korter voor mijn dochter bij de workshop die jij geeft is september. Ik heb het namelijk gauw warm.

Groetjes Marieke

- 19 juni 2016 at 08:56 Beantwoord

Hoi Marieke, gezellig dat je er ook bij bent! Het vest is in alle maten te maken, met elk garen, in elke lengte. Als je een katoenmix gebruikt is dat ideaal als je het snel warm hebt, of merinowol, dat is ook fijn. Daarnaast kun je hem minder compact maken door lossere steken te kiezen.
groetjes saskia

Carolina
- 20 juni 2016 at 19:50 Beantwoord

Saskia, ik ben gestart met het supermooie blauwe vest. In het patroon staat bij het lijf toer 6 en 7b. herhalen en bij de mouwen 6 en 7a. Klopt dit of is het lijf ook 6 en 7a.
Alvast bedankt voor je reactie.

Miranda Braam
- 5 juli 2016 at 11:24 Beantwoord

Vorige week ben ik aan het vest begonnen, precies dezelfde kleur en wol, erg mooie kleur, ben er erg blij mee, volgens mij staat er wel een foutje in, dat is op de eerste bladzijde vanonder, daar staat: Haak het lijf verder af. Herhaal toer 6 en 7b tot het vest lang genoeg is, ik kwam er halverwege achter dat het volgens mij 7a moet zijn, de mouwen moeten wel gehaakt volgens toer 6 en 7a,

groetjes Miranda

- 7 juli 2016 at 20:57 Beantwoord

dank je wel voor je oplettendheid, ik zal het nakijken,
groetjes Saskia

- 12 juli 2016 at 19:51 Beantwoord

Hoi Saskia, ben begonnen met het vest. Ik dacht ik doe het met een wat dikkere katoen….kan ik makkelijker uittrekken. Na een aantal keren uithalen,ander nummer van haaknaald enz. enz. is die nu passend! Nu wil ik alleen maar haken….. ik maak het vest met Rico fashion fantasy dk…spannend!! Volgens mij een super wiskundig patroon! Groet, Mar

Annelies
- 20 juli 2016 at 08:10 Beantwoord

Hallo,

Ik ben begonnen aan de vest (volgens het patroon), maar door de meerderingen krijg ik echt een bolling bovenaan de kraag en ik krijg die er niet uit. Netr of er teveel extra steken gemaakt zijn (het is al bij de 2de rij. Is dit normaal?

- 14 augustus 2016 at 09:22 Beantwoord

Hoi Annelies, dat is precies de bedoeling! Gewoon doorgaan, dan past het straks als gegoten 🙂 groetjes saskia

Gerda
- 4 januari 2017 at 09:15 Beantwoord

Hallo Saskia, ben zo als zo velen hellemaalweg van je alles is haken vest, dus je boek aangeschaft voor de benodigde info. Een ding begrijp ik niet helemaal., het garen wat je voor het rode vest hebt gebruikt zegt haaknaald no. 4. Maar in je omschrijving gebruik je haaknaald no. 6. Heb je dit vest ook met dubbele draad gehaakt misschien? Staat namelijk niet in het boek vermeld. Hoop dat je mij kunt antwoorden, zou het voor mij wat duidelijker maken. Alvast bedankt! Groeten Gerda

- 12 februari 2017 at 09:48 Beantwoord

Hoi Gerda, de naalddikte op het label van een bol is een indicatie, jij bepaalt welke naald voor jou het beste is 🙂
groetjes Saskia

Ada
- 5 januari 2017 at 23:37 Beantwoord

Beste Saskia,

Wat een mooi patroon! Ik ben er ook aan begonnen en het lijkt net of het bruggetje van de aanhechting van de mouw te strak is. Moet ik dan toch meer dan 12 lossen haken als bruggetje of wordt dit beter als je verder haakt?

Groetjes Ada

- 12 februari 2017 at 09:47 Beantwoord

Hoi Ada, je kunt gewoon meer lossen haken hoor!groetjes Saskia

Gabrielle Zillig
- 29 januari 2017 at 21:25 Beantwoord

Hi, hoe kom ik aan de aanpassing van het alles is haken vest met nopjes (groene variant)?

- 12 februari 2017 at 09:47 Beantwoord

Hoi Gabrielle, je kunt het kopen via saskialaan@gmail.com, voor 6,50 euro krijg je het patroon in PDF. groetjes Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *