Bloemen zijn prachtig, maar ze zorgen er ook voor dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Het feit Vergankelijkheid.

Dat heb ik tenminste, geen idee of het herkenbaar is voor anderen, misschien ben ik wel gek.

In het stukje  ‘over mij’ gaat het ook een beetje over bloemen. Bloemen in folie, en dan met name bloemen in folie die ergens worden neergelegd, als eerbetoon, nagedachtenis, liefde, mooiigheid. Daar ligt dan een prachtige bloem, verstikt in folie, in de natuur. Dat vind ik dan net jammer.

Een bloem hoort eigenlijk gewoon uit de grond te komen. Dat heb ik ook zo geleerd van mijn buurvrouw vroeger. Haar tuin stond vol met bloemen. Met name de voorjaarsbloemen kan ik mij goed herinneren. Ik mocht van elk trosje blauwe druifjes of sneeuwklokjes 1 of 2 plukken, met een lange stengel. Maar liever had ze het niet. En ik begrijp heel goed waarom, want in het vaasje gingen die koppies al snel hangen. Over vergankelijkheid gesproken…

Daarom stortte ik me laatst op gehaakte bloemen. Ik wil niet zeggen dat ik een expert ben in bloemen haken, dus ik heb me vooral gestort op het tomeloze soort, met zo min mogelijk getut. En omdat de basis regelmatig op hetzelfde neerkomt, heb ik ook gelijk een aantal varianten aangestipt.

De uitkomst deelde ik tijdens de workshop in de super mooie winkel Bonita Loka waar de haaksters zich op de patronen en de mand stortten.

 

Daar gaf ik eerder die dag al de workshop Vest haken. Mijn vesten hing ik aan een haakje (ja, vreselijk, sorry). Esther onderging een rolberoerte en sprintte direct naar de omhaakte kledinghangers. Ik merkte dat de vesten niet alleen mooi hingen, maar ze bleven door het haakwerkje ook lekker op hun plek!

Zondagochtend werd ik wakker en vroeg mezelf (verwijtend) af waarom ik dat nog niet had. De halve wereld heeft omhaakte kledinghangers, en ik niet! Ik stond gelijk op, dook in de kledingkast op zoek naar hangers. En ik had alleen maar driehoekige hangers met een stangetje. De keuze om het stangetje af te breken of een aangepast haakwerkje te maken, werd snel gemaakt en dus haakte ik een aangepast haakwerkje en maakte daar een variant van een bloem van de workshop op. Ziehier het resultaat!

Heb je ook alleen maar driehoekige haakwerkjes in je kast? Download hier het gratis patroon van de gehaakte kledinghanger.

De patronen met varianten van de bloemenmand vind je hier

Of kom naar de workshop en haak ze gezellig samen!

Dan is daar ook het moment aangekomen om iedereen een fijne vakantie te wensen. Ik heb het voornemen om dit jaar “social media-vrij” op vakantie te gaan.

Of dat gaat lukken….

-xxx- Saskia