De vakantie is nu echt voorbij. Wij waren als laatste begonnen en dus ook als laatste geëindigd 🙂

Voor de allereerste keer maar wel eindelijk gingen we op fietsvakantie! We gingen 2 weken en voor de zekerheid bleven we op fietsafstand van huis, mochten we het opeens niet meer leuk vinden. Dat is gelukkig helemaal niet gebeurd, want we hebben het heel leuk gehad. We hadden prachtig weer (dat vonden wij nogal essentieel bij een fietsvakantie) en 24/7 in de natuur doet ons alledrie erg goed.

We fietsten van Leersum via Kesteren, Bennekom, Loenen en Kootwijk naar huis. Daan had mooie fietsroutes gemaakt zodat we niet alleen op de eindbestemming maar ook onderweg plezier hadden. Dat is zeker gelukt! Elke dag fietsten we ongeveer 20-30 km en hoewel Mariza (10 jaar) niet elke keer juichend op de fiets zat, kijkt ze wel met plezier en trots terug! Voor ons zeker voor herhaling vatbaar.

Na twee weken ‘cut the crap’-kamperen gingen we ook nog een weekje naar Limburg om daar in ‘vol ornaat’ nog een weekje in onze katoenen tent te vertoeven. Normaal gesproken haak ik me suf op deze camping, maar nu voerde ik niets uit. Dat had ook te maken met ons poezenkind Mientje. Ze was heel ziek geworden en ik bereide me voor op het ergste (en met mij vele hakende kattenliefhebbers op Instagram, dank nog voor de lieve berichtjes). Een kat heeft blijkbaar echt zeven levens en ze krabbelt wonder boven wonder weer op!

Ohja, haken!

Wat het haken betreft is het dus wel ontzettend stil bij mij. Ik heb vooral in de hangmat liggen lezen! (Ik las al eerder ‘het Zoutpad maar andere aanraders: Vloed, Aan het einde van de wereld, Schilderslief, Tropenbruid, De vroedvrouw van Venetie, Walviseiland, De zon achterna).

Ik las ze vooral in deze hangmat van Tropilex, lekker breed en elke keer als ik in deze hangmat ging liggen, kwam Saartje ook bij me liggen. Soms lag ze er zelfs alleen in! Van haken kwam het daarom al helemaal niet.

Maargoed, van alleen maar luieren wordt een mens niet erg gelukkig denk ik. Daarom heb ik toch ook wat werk verzet want zo tussen de bedrijven door ben ik af en toe hyperactief en haak wat af 🙂

Wasvrouwtje

Het wasvrouwtje oftewel knijperzak maakte ik in mei van dit jaar. Ik had het genaaide patroon van Annemarie van Studio Hip en Stip gemaakt, ik vond het zo leuk om aan de lijn te hangen voor mijn knijpers! Ik had echter nog niet eerder een gehaakte gezien en ging gelijk aan de slag.

Ter inspiratie gebruikte ik het wasvrouwtje van stof. In elk geval kleurrijk en met verschillende patroontjes. Het PDF-patroon kun je hier bestellen. Ik heb hem met Durable Coral gehaakt, zo schattig, die mini-bolletjes! De vogeltjes zijn knijpers die ik ooit ergens heb gekocht, je vindt ze nog wel bij Tiger denk ik.

Granny deken

Ik was ook hyperactief aan de slag gegaan met een grote woondeken. Ik zocht kleuren bij elkaar van Durable Soqs en bedacht een patroon. Een typisch tomeloos haken-patroon dat je al snel uit je hoofd kunt haken. De truc is om zoveel mogelijk verschillende variaties te maken natuurlijk. Omdat ik ze nu gelijk aan elkaar haak, kijk ik nu wat ik het mooist bij elkaar vind passen.

Ik ben er nog niet klaar mee, zoals je ziet maar ik wilde het patroon wel alvast met jullie delen. Ik nodig jullie bij deze uit om mee te haken en grote kans dat jullie eerder klaar zijn dan ik 🙂

Het patroon kun je hier bestellen, ik ben benieuwd hoe jullie hem gaan maken de #grannydeken2020

Het is prachtige wol en ik zie hem al over de bank liggen. Wie weet, straks bij het kacheltje!

Er is nog 1 patroon dat op de plank ligt, die wil ik nog een keer gaan maken en dat is het patroon van de ruitensjaal die ik voor mijn moeder haakte. Deze houden jullie dus nog van mij tegoed!

Voor nu staat er weer een nieuw schooljaar voor de boeg. Ik ben net als heel veel mensen, benieuwd hoe dit zal verlopen. Na maanden thuis werken was het heel fijn om weer tussen de leerlingen en collega’s te zijn. Ik hoop dat het zo kan blijven!

-xxx- Saskia