De afgelopen weken is mijn beeldschermtijd drastisch gedaald. Mijn telefoon geeft dat heel nauwkeurig aan. Ik had het zelf ook wel in de gaten natuurlijk. Geen lamme hand van het typen, opeens heel veel tijd om geconcentreerd mijn patronen af te maken, echt te luisteren naar de verhalen van mijn kind, of gewoon eens thee te drinken en daar echt van te genieten. 

De reden dat ik minder foto’s plaats heeft een beetje te maken met een programma dat ik laatst zag. Het ging over Instagram en Facebook en over het krijgen van likes of eigenlijk, over het niet krijgen van likes. Of over het betalen van likes. Ik werd er treurig van. Gaat het nou om likes? 

Mijn dochter begrijpt er gelukkig niets van en dat bracht me met beide benen op de grond. Waar gaat het nou eigenlijk allemaal over?

Ik ben er nog niet over uit wat ik er nou precies allemaal van vind. En waarom ik eigenlijk “op Instagram” zit. Het is tof om 1000 vind-ik-leuks te krijgen, maar het is ook balen als je er “maar” 100 krijgt. Waarom eigenlijk? Ben je tof als je er 1000 hebt? Of realiseer je je dan dat het ook alleen maar een vinkje is?

Ik vind het soms heerlijk om van alles en nog wat te fotograferen en de foto’s dan te delen. Anders staan ze ook maar op mijn computer, leuk te zijn voor later. Dan kun je ze beter delen vind ik.

Maar om foto’s te maken omdat ik geen foto’s meer heb om te delen en dus te weinig zichtbaar ben voor mijn volgers gaat me wat ver. Het akelige is, dat als je weinig foto’s plaatst, betekent dat je volgers je niet meer zien. Ook niet als je een keer wèl wat plaatst. Je wordt eigenlijk beloond met bekeken worden. Dus hoe meer je plaatst, hoe meer je wordt bekeken en mensen er iets van kunnen vinden. 

Ik zou me er heel druk om kunnen maken, maar eigenlijk hecht ik er niet veel waarde aan. Want eigenlijk ben ik het liefst de hele dag bezig met wol. Mooie, gekleurde wol in allerlei diktes. Daar ben ik al jaren zoet mee en voorlopig smaakt het nog steeds naar meer.

Ik ben achter het beeldscherm heel druk aan het haken. Heel flauw, ik kan er nog niets van laten zien. Nouja, het zou wel kunnen, maar dan is de verrassing eraf als het zover is. En ik denk dat het leuker is als ik alles in 1 keer vertel. Ik kan ook wel zeggen dat het heel tof wordt, maar dat maken jullie natuurlijk zelf wel uit 🙂

Dus het blijft de komende tijd wat rustiger met het delen van foto’s. Niet omdat het niet goed met me gaat, juist omdat het heel goed met me gaat 🙂 Ik doe wat ik het liefste doe! En dat deel ik op z’n tijd graag met jullie. Niet omdat het moet, maar omdat het LEUK is 🙂

-xxx-

Mijn webwinkel is trouwens altijd open. Je vind er meer dan 60 patronen! Ook de pakketten zijn nog steeds te bestellen.