Een tijdje geleden kreeg ik een pakketje geleverd uit Zwitserland. Er zaten 5 zeer zachte bollen wol in van Lang Neon met gerecycled polyester. Ik zat ook midden in een zeer drukke tijd op mijn werk als roostermaker en kon wel wat afleiding gebruiken. Ik ging dus gelijk aan de slag.

Ik begon gewoon te haken. Ik haakte eerst 250 lossen (of meer, ik heb eigenlijk niet nageteld).

Daarop haakte ik halve stokjes. En toen deed ik wat ik al jaren in mijn hoofd heb. Dat is een breitechniek waarbij je in het rond breit en later de boel doormidden knipt. Datzelfde wilde ik hakend doen: in plaats van direct de ring te sluiten, haakte ik 10 lossen extra en sloot daarna de ring. Zo dus:

Zo haakte ik vrolijk in het rond, en haakte in de lus onder het ‘v-tje’, zodat het ‘v-tje’ naar voeren floept.

Daarna knipte ik de 10 lossen op de helft door. En maakte pluizige pompons voor de uiteinden. De losse draadjes liet ik hangen, want ze geven zo’n mooi effect.

Een heerlijke sjaal voor de frisse ochtend!